ინულინი (Inulin) არის პრებიოტიკული, ხსნადი ბოჭკო, რომელიც გვხვდება ციკორის ფესვში, ტოპინამბურში (იგივე მიწავაშლა) და სხვა მცენარეებში. იგი კუჭში არ ინელება – პირდაპირ აღწევს მსხვილ ნაწლავში, სადაც ხდება სასარგებლო ბიფიდობაქტერიების საკვებად, რითაც ეხმარება ნაწლავის მიკრობიომის გაძლიერებას.
ეს პროცესი აუმჯობესებს საჭმლის მონელებას, იმუნიტეტს, ნაწლავთა რეგულარულ მუშაობას და საერთო კეთილდღეობას. ინულინი ასევე ამატებს მოცულობას და არბილებს განავალს, რაც ხელს უწყობს მის მსუბუქ გამოდევნას.
ხსნადი ბოჭკოს დამსახურებით, ინულინი ანელებს ნახშირწყლების შეწოვას და აწესრიგებს სისხლში შაქრის დონეს, ამცირებს ჭამის შემდეგ გლუკოზის მკვეთრ მატებას. იზრდება დანაყრების შეგრძნებაც.
მიღების წესი: გაურიეთ 1 კოვზი (5 გ) თქვენთვის სასურველ სითხეში.





